Søg

Forventninger til trafikken i vinterferien 2018

Selvom mange danskere vælger at køre til Sverige, Norge eller syd for grænsen for at holde vinterferie, forventer vi ikke større forsinkelser på vejene i Danmark. Vi anbefaler dog, at man, fredagen før vinterferien starter i uge 7, så vidt muligt undgår at køre i tidsrummet 14-18. Dette pga. eftermiddagsmyldretidstrafikken, som i sig selv godt kan give forlænget rejsetid. I starten af ferien vil udrejsetrafikken primært bevæge sig sydover mod Tyskland, mens hjemrejsetrafikken i weekenderne i uge 7 og uge 8 går i nordgående retning.

Folk, der ikke skal afsted på ferie, kan glæde sig over, at der i hverdagene, især i uge 7 hvor flest holder ferie, vil være færre biler på vejene i myldretiderne og dermed bedre fremkommelighed.

prognose_vinterferie18.jpg

Da der kan opstå forsinkelser pga. uheld, vejrlig eller andre uforudsete hændelser, råder vi trafikanter til at holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk eller via vores app Trafikinfo, så man evt. kan nå at ændre afrejsetidspunkt eller rute, hvis der er problemer i trafikken. ​

Strækninger med tæt ​​trafik

Vinterferietrafikken vil hovedsageligt fordele sig på følgende strækninger:

 • Køge Bugt Motorvejen
 • E45 ml. Aarhus og den dansk-tyske grænse
 • E47 Sydmotorvejen

kort_vinterferie18.jpg 

Grænsekontrol kan give kødannelser på hjemrejsedagene

I weekenderne i uge 7 og uge 8 vil der pga. grænsekontrollen være risiko for mindre kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark. Vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører i god tid.

Vejarbejde på E45 Østjyske motorvej

I weekenden 17.-18. februar er der et vejarbejde i gang på E45 Østjyske motorvej i nordgående retning mellem <52> Skanderborg V og Motorvejskryds Aarhus Syd. Det giver en risiko for kødannelser og forlænget rejsetid på op til 20 minutter i tidsrummene lørdag kl. 16-19 samt søndag kl. 9-10 og kl. 17-19. Det skyldes, at der bl.a. kun vil være ét spor farbart i perioderne lørdag kl. 16 til søndag kl. 10, søndag kl. 17 til mandag kl. 6 og mandag kl. 19 til tirsdag kl. 6.

Vintervejret

Vejrsituationen er den helt store ubekendte faktor i forhold til trafikken i vinterferien, da frost, sne og glatte veje medfører nedsat hastighed og øget risiko for uheld. Man kan finde informationer om vejrets indflydelse på trafikken på både vintertrafik.dk og i appen Vintertrafik.

Vinterferie i udlandet

Skal man i vinterferien køre til skisportsdestinationer syd for den danske grænse, Norge eller Sverige er her nogle links til god information om trafik og vejr i Europa:

Aktuel trafikinformation i Tyskland

Trafik, vej og vejr i Europa

Køkalender for Tyskland og Frankrig

Generelt om "kør-selv-ferie"

Regler i udlandet, herunder færdselsregler

Regler for vinterdæk i andre lande


Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger, vores erfaringer og hvad vi ved om de trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og akut opståede gener for trafikken som fx uheld eller dårligt vejr. Vi anbefaler derfor altid, at trafikanter holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på vores hjemmeside, trafikinfo.dk, eller via app’en ’Trafikinfo’. ​
 

 Gode råd til turen

 
 • Hold ekstra godt øje med vejrudsigten for de dage, hvor du planlægger din rejse
 • Søg aktuel trafikinformation inden du kører ud – for Danmark f.eks. på trafikinfo.dk eller via vores app Trafikinfo
 • Kør uden for de mest trafikerede tidsrum.
 • Sæt ekstra tid af til din rejse
 • Kør efter forholdene, og hold god afstand til de forankørende
 • Medbring tæpper, varmt tøj, drikkevarer og evt. en skovl
 

 Vinterkørsel

 

 • Orienter dig om glatføreforholdene, inden du kører hjemmefra. Enten fra medierne eller Vejdirektoratet via vintertrafik.dk og app'en Vintertrafik.
 • Tag hjemmefra i god tid, så du kan køre roligt og forsigtigt, hvis vejen er glat.
 • Pas særligt på ved udsatte steder, hvor der er større risiko for glatføre. Det gælder specielt ved skovstrækninger, lavtliggende områder og på og under broer.
 • Bemærk, at glatføre ikke altid kan ses. Kør derfor forsigtigt, også selvom vejen umiddelbart ser fin ud. ​

23.-25. februar: Feriemesse i Herning

I MCH Messecenter Herning afholdes Skandinaviens største feriemesse Ferie for alle, hvor ca. 60.000 gæster forventes at slå vejen forbi. Det kan give tæt trafik på Messemotorvejen, især i tidsrummet kl. 9:30-11:00 på åbningsdagen. Forvent ligeledes tæt trafik på Vardevej både om formiddagen og eftermiddagen henover weekenden.

Oprettet
28-01-2016.
Senest opdateret
16-02-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index