Søg

Trafikcentret

Trafikcentret er Vejdirektoratets operative center for håndtering af akutte hændelser på vejnettet med konsekvenser for trafikken. Trafikcentret har det nationale overblik over situationen på vejene og sørger via aktiv indgriben og information til trafikanterne for, at trafikken afvikles så gnidningsfrit som muligt.​

Vejdirektoratets Trafikcenter er bemandet døgnet rundt, året rundt. Hvert år er Trafikcentret i dialog med trafikanter, samarbejdspartnere og pressen mere end 160.000 gange.​

trafikcentretindefra.jpg

I Trafikcentret arbejder vi med at overvåge trafiksituationen, gribe aktivt ind, hvis forholdene kræver det, og informere trafikanterne.

Overblikket skabes via en lang række kilder fra live data af den aktuelle trafik, fra vejkameraer, vejrkort og fra informationer fra bl.a. trafikanter, politi, redning, kommuner og entreprenører.

Trafikcentret griber aktivt ind både i forhold til trafikale hændelser på vejen og ved fejl på teknisk udstyr. Trafikcentret advarer trafikanterne om hændelser på vejnettet og guider dem ved behov til alternative ruter eller alternative transportformer. Dette sker f.eks. via trafikledelsessystemer. Trafikcentret indgår som en central del af det trafikale beredskab på vejene i tæt samarbejde med politi, rednings- og sundhedsberedskab samt beredskabsentreprenører og bidrager aktivt til, at hændelser håndteres hurtigst muligt og med mindst mulig gene for den øvrige trafikafvikling.

Trafikcentret informerer trafikanterne om trafiksituationen på vejene og om særlige forhold, der kan have betydning for trafikafviklingen. Trafikcentret udsender trafikinformation direkte via forskellige medier (f.eks. trafikinfo.dk, apps, Twitter og tekst-tv) og samarbejder aktivt med P4 Trafik om udsendelse af aktuelle trafikmeldinger.

​​​​

​​Er der noget i vejen på vejen?

Som trafikant kan du også være en stor hjælp for Trafikcentret ved at kontakte os, hvis du ser akutte eller potentielt trafikfarlige hændelser. 
 
Det kan f.eks. være tabt gods eller påkørt og beskadiget vejudstyr.
 
Ring på gratisnummeret 80 20 20 60.
Vi har døgnbemanding, så et opkald vil altid blive besvaret.

 

 Ring 80 20 20 60

 

Er der noget i vejen på vejen?

Ring til os hvis du ser akutte eller trafikfarlige hændelser på vejene.

Oprettet
13-04-2012.
Senest opdateret
26-04-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Niels Juels Gade 13
1022 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index