Søg

Forventninger til trafikken i skolernes efterårsferie 2017


Skolernes efterårsferie byder på nogle travle lørdage med mange biler på vejene og perioder med forsinkelser flere steder i landet. Mange tager i sommerhus eller på ferie syd for grænsen, og den øgede trafik vil især kunne mærkes på motorvejene mellem Sjælland og Jylland, samt til og fra Tyskland. Derudover kan trafikanter ligeledes forvente tæt trafik i de store sommerhusområder - især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. 

Ferietrafikken vil især kunne mærkes på:
E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)
E45 ved Kolding, samt Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland 
Køge Bugt Motorvejen
Rute 21 til og fra Sjællands Odde
Østjyske Motorvej omkring Skanderborg og Horsens 

Til gengæld er der godt nyt til dig, som ikke holder efterårsferie. På hverdagene i uge 42 er der nemlig god plads på vejene og dermed kortere rejsetid i både morgen- og eftermiddagsmyldretiden.

Vi anbefaler, at man holder sig​ opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk eller via vores app ’Trafikinfo​’.​
Efterårsferie-2017 kalendergrafik.jpg

Travle lørdage i efterårsferien

Udrejsetrafikken

Fredag d. 13. oktober blander den første udrejsetrafik sig med eftermiddagsmyldretiden, hvilket især vil kunne mærkes på motorvejene omkring de større byer. Både pendlere og ferietrafikanter vil derfor kunne opleve mere trafik end normalt i tidsrummet fra kl. 14-18.
Lørdag d. 14. oktober er efterårsferiens største udrejsedag, og vi forventer tæt trafik og risiko for længere rejsetid i tidsrummet kl. 10-16. Ferietrafikken bevæger sig primært på tværs af landet fra Hovedstaden mod Jylland, via Fyn og Sjællands Odde, samt sydover ad E45 mod den dansk-tyske grænse. 
Søndag d. 22. oktober forventer vi mange biler på vejene i tidsrummet kl. 11-17, dog uden større forsinkelser. 

Hjemrejsetrafikken

Lørdag d. 21. oktober er feriens travleste hjemrejsedag, og trafikanter skal her være opmærksomme på, at der kan være kødannelser og forsinkelser på vejene i tidsrummet kl. 10-16. Trafikken bevæger sig hovedsageligt fra Jylland mod Hovedstaden, samt nordover ad E45 fra den dansk-tyske grænse.
Søndag d. 22. oktober er feriens sidste hjemrejsedag, men på trods af at der vil være et stort antal af biler på vejene i tidsrummet kl. 11-17, forventer vi ikke de helt store forsinkelser. 
Trafikkort---Efterårsferie-2017 (2).jpg

Grænsekontrol kan give forsinkelser

I hjemrejseweekenden vil der pga. grænsekontrollen være risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark. Vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører i god tid og planlægger sin hjemrejse over grænsen uden for de mest trafikerede tidsrum.


Flere biler i sommerhusområderne

Efterårsferien byder ligeledes på tæt trafik i de store sommerhusområder. Det gælder især områderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor også mange biler på de store rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje.

​​​​​​
Vejdirektoratets trafikprognoser afspejler, hvad der normalt gør sig gældende og bygger dels på trafiktællinger og erfaringer og dels på vores viden om planlagte vejarbejder og arrangementer. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og pludseligt opståede trafikale gener som fx uheld eller dårligt vejr.​

​Gode råd til ferieturen

 • Se den aktuelle trafikinformation på trafikinfo.dk eller via app'en 'Trafikinfo​'
 • Kør uden for de mest belastede tidsrum og opnå en hurtigere tur med roligere kørsel.
 • Kør i god tid, hvis du skal nå noget.
 • Hav solbriller, mad og drikkevarer i bilen.
 • Hold til højre for god fremkommelighed.
 • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – f.eks. ved vejarbejder.

  ​Trafikken i Tyskland og nabolandene

  Skal du i efterårsferien køre i bil til en feriedestination syd for grænsen eller til et af vores nordiske nabolande, kan du orientere dig om vej- og trafikforhold på din rute ved at benytte disse links:


  Generelt om "kør-selv-ferie"​

  Aktuel køprognose for Tyskland og nogle af nabolandene

  Køkalender for Tyskland og Frankrig

  Vej- og vejrsituationen i Europa

  Oprettet
  24-05-2016.
  Senest opdateret
  13-10-2017.
  Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

  Vejdirektoratet
  Havnegade 27
  1058 København K

  Tlf
  7244 3333
  Mail
  vd@vd.dk
  EAN-nr.
  5798000893450
  CVR
  60729018
  Robot Site Index