Søg

Tabt gods

Cykler, sofaer, juletræer, madrasser og affaldssække er nogle af de mange genstande, som ryger af traileren eller ladvognen og ender på kørebanen.

Hvis uheldet er ude

Skulle du være så uheldig at tabe gods på motorvejen, må du af hensyn til din egen og andres sikkerhed aldrig selv standse for at samle det tabte op.
 
Taber du noget, skal du i stedet ringe til Vejdirektoratets Trafikcenter på gratisnummeret 80 20 20 60, f.eks. fra nærmeste rasteplads. Det kan du gøre gratis døgnet rundt alle ugens dage.
 
Medarbejderne i Trafikcentret vil herefter tage hånd om problemet og sørge for, at det tabte fjernes.

Hvor stort er problemet?

Vejdirektoratets Trafikcenter registrerer antallet af tilfælde med tabt gods, bl.a. på motorveje og motortrafikveje. 

tabtgodsprhalvaar.png
Tallene kommer fra de meldinger, som Trafikcentret modtager - bl.a. fra politiet, Falck, Dansk Autohjælp, vores egne medarbejdere og de mere end 2.000 bilister, der som frivillige Vejrapportører hjælper os med at holde øje med vejnettet og få trafikken til at glide.
 
Antallet af tilfælde med tabt gods kan derfor godt være højere, end tallene ovenfor angiver.

Derfor er det farligt 

Forestil dig motorvejen i myldretiden. Forstil dig så en havegrill eller et køleskab, der pludselig ryger af en trailer mellem alle bilerne. Hvem når at reagere? Når du selv at reagere? Og hvad gør du?
 
At tabe gods på kørebanen kan være uhyre farligt. Ikke bare for de bilister, der kører umiddelbart efter en trailer, som taber noget, og som derfor enten rammes eller forsøger at undgå at blive ramt.
 
Tabt gods er lige så farligt for de bilister, der efterfølgende - med 90-130 km/t - pludselig opdager, at de skal reagere på en skovl eller en pose med haveaffald, der ligger og flyder på vejen.
 
Vindens kraft kombineret med den høje fart på motorvejen er den cocktail, der kan rive ting løs, som man ellers troede stod godt og solidt fast på trailerladet.
 
Risikoen for en smadret bil eller personskader bliver naturligvis heller ikke mindre med den stadigt stigende trafikmængde. Der er altså al mulig grund til at sikre lasten på sin trailer ekstra godt, inden man kører af sted.
 

Hvad koster det at tabe gods på vejen?

I 2012 rykkede Vejdirektoratet ud 3.787 gange for at rydde motorvejen for tabt gods.
 
Motorvejen er en utrolig farlig arbejdsplads, og af hensyn til både bilistens og vores egen sikkerhed, skal der ofte sendes to til tre personer, to biler samt en tavlevogn ud for at rydde op.
 
Det koster fra 1.250 kroner, hver gang bare én bilist ikke har sikret sit gods godt nok. Og det er en regning, der ender hos os alle sammen som skatteydere eller - hvis Vejdirektoratet kender synderen - hos synderen selv. 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

 Linkliste

 
 

 Top fem over tabt gods

 

​1. Autodele

2. Materialer, værktøj

3. Trægenstande

4. Metalgenstande

5. Møbler

Oprettet
13-04-2012.
Senest opdateret
29-03-2017.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index