Søg

Forventninger til trafikken i vinterferien 2017

Vinterferien byder på enkelte travle rejsedage på vejene, hvor trafikanter vil kunne opleve forsinkelser. Til gengæld forventer vi færre biler på vejene i myldretiderne i hverdagene og dermed bedre fremkommelighedhed, men den  ubekendte faktor i forhold til trafikken i vinterferien er altid vejret​.

Da mange danskere hvert år tager på skiferie syd for grænsen, vil det hovedsageligt være på m​otorvejstrækningerne til og fra Tyskland, at trafikken periodevis vil være tæt . Derudover er der risiko for øget trafik på Fynske Motorvej samt over Storebælt.​

På trafikinfo.dk og i app’en trafikinfo kan man altid finde aktuel information om trafikken her- og-nu.  ​


Vinterferie_Kalender506px.jpg 


Udrejsetrafikken starter fredag i uge 6

Fredag d. 10. februar er den største udrejsedag. Her vil udrejsetrafikken blande sig med eftermiddagsmyldretidstrafikken, og det vil især kunne mærkes i sydgående retning på Køge Bugt Motorvejen, E45 Sønderjyske Motorvej samt E47 Sydmotorvejen mod Rødby og E55 mod Gedser.  Lørdag d. 11. forventer vi mild udrejsetrafik, der i perioder vil blande sig med lokal trafik til bl.a. indkøbscentre omkring de større byer.

Fredag d. 17. februar er udrejsedag for de, der holder vinterferie i uge 8. Også her bevæger trafikken sig primært sydover, men i mindre omfang end ugen før. Vi forventer lidt mere trafik end normalt på E47 Sydmotorvejen mod Rødby, på E55 mod Gedser samt på E45 Sønderjyske Motorvej mod Padborg.


Hjemrejsetrafikken

Lørdag d. 18. og søndag d. 19. februar er de primære hjemrejsedage i forbindelse med skolernes vinterferie og her vil trafikken hovedsageligt bevæge sig nordover fra hhv. den dansk-tyske grænse i Sønderjylland samt fra færgeforbindelserne på Lolland-Falster. Forvent derfor tæt trafik nordgående på E47 Sydmotorvejen og E55 Gedser Landevej samt nordgående på E45 Sønderjyske Motorvej.  


Strækninger med tæt ​​trafik

Vinterprognose-og-kort.jpg


Grænsekontrol kan betyde kødannelser

Pga. grænsekontrollen er der risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark. Sidste vinter registrerede vi på de travleste tidspunkter op mod 5-8 kilometers kødannelser frem mod grænsen, hvilket gav omkring 20-30 minutters ekstra rejsetid for de berørte trafikanter. 

Vi anbefaler derfor, at man så vidt muligt planlægger sin hjemrejse over grænsen uden for de mest trafikerede tidsrum.


Vintervejret

Hvis vi får en periode med frost og glatte vejbaner,  vil det uden tvivl påvirke  trafikafviklingen og rejsetider. Sne- og isglatte veje giver nedsat hastighed og øger samtidig risikoen for kødannelser på grund af sammenstød i trafikken og andre uforudsete hændelser. 

Vi anbefaler derfor at orientere sig, inden man kører ud. På vintertrafik.dk ​og i app’en Vintertrafik har vi samlet alle de vinterinformationer, man har brug for om vejene og trafiksituationen.


Vores ferieråd til køreturen

• Hold øje med vejrudsigten for de dage, du planlægger din rejse

• Hvis du kan, så planlæg din rejse uden for de travleste perioder

• Søg aktuel trafikinformation, inden du kører ud

• Sæt ekstra tid af til din rejse

• Hold afstand til de forankørende

• Medbring tæpper, varmt tøj, evt. en skovl og noget at drikke​


Vinterferie i udlandet​

Da mange danskere i vinterferien kører til Norge, Sverige og skisportsdestinationer syd for den danske grænse er her nogle links til god information om trafik og vejr i Europa:

Trafik, vej og vejr i Europa

Aktuel køprognose for Tyskland

Regler i udlandet, herunder færdselsregler​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Vejdirektoratets trafikprognoser bygger hovedsageligt på trafiktællinger, vores erfaringer og hvad vi ved om de trafikale konsekvenser af vejarbejder, arrangementer og store rejsedage. Her er ikke taget højde for uforudsigelige og akut opståede gener for trafikken som fx uheld eller dårligt vejr. Vi anbefaler derfor altid, at trafikanter holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på vores hjemmeside, trafikinfo.dk, eller via app’en ’Trafikinfo’. ​
 

 Gode råd til vinterkørsel

 

• Orienter dig om glatføreforholdene, inden du kører hjemmefra. Enten fra medierne eller Vejdirektoratet via vintertrafik.dk og app'en Vintertrafik.
• Tag hjemmefra i god tid, så du kan køre roligt og forsigtigt, hvis vejen er glat.
• Pas særligt på ved udsatte steder, hvor der er større risiko for glatføre. Det gælder specielt ved skovstrækninger, lavtliggende områder og på og under broer.
• Bemærk, at glatføre ikke altid kan ses. Kør derfor forsigt, også selvom vejen umiddelbart ser fin ud. ​

Oprettet
28-01-2016.
Senest opdateret
19-01-2018.
Ophavsretten tilhører Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
Havnegade 27
1058 København K

Tlf
7244 3333
Mail
vd@vd.dk
EAN-nr.
5798000893450
CVR
60729018
Robot Site Index